nedeľa 16. februára 2014

Banálny príbeh

Ich príbeh bol banálny. On, ženatý muž, ona rozvedená s dvoma deťmi. 
Všetko to bola náhoda. Našiel jej fotku na internete a poslal jej správu s ponukou na sex za peniaze.
Neurazila sa, ale s úsmevom mu odpovedala. Napísala, že také nepotrebuje, že solventného sponzora už má a dvoch by nestihla a poslala mu kontakt na svoju priateľku, ktorá je vraj v úzkych s peniazmi.
Tak napísal E-mail jej priateľke a svoju ponuku zopakoval, aj keď nevedel komu vlastne píše.
Odpísala, najprv opatrne, s počudovaním, ale potom sa viac otvorila a komunikácia sa rozbehla. Keď mu poslala pár svojich fotografií, tak bol očarený jej šarmom a prirodzenou krásou a navrhol jej nezáväzné stretnutie. Bál sa aby sa nezľakla a nerozmyslela si to. Povedal jej, že ju pozýva na obed, že obedovať treba a keď jeden z nich si bude myslieť, že nemá význam sa viac stretávať, tak sa jednoducho rozídu s podaním ruky a viac sa nemusia vidieť.
Ale stretnutia sa opakovali.
Najprv sa spolu rozprávali len tak pri obedoch. Potom aj pri večeri a kvalitnom víne. A po pár týždňoch si zobrali izbu v penzióne a za dve hodiny ľudského tepla jej dal stovku.
Časom sa z toho stal pravidelný rituál dvakrát do týždňa, okrem dní, kedy sa venovala sama sebe.
Mala z toho pomerne pravidelný príjem, s ktorým mohla počítať. Bola totiž bez práce, len pár hodín brigádovala a živila dve deti. Bývala so svojou mamou a jej priateľom a deťmi v jednoizbovom byte.
Po čase zistil, že ho nebaví hľadať iné dievčatá. Ani vlastná manželka ho už viac nepriťahovala.
Zamiloval sa ako malý chlapec.
Ako išiel čas, tak mal stále väčší dojem, že aj ona sa teší na ich stretnutia. Možno sa nemýlil. Možno to bolo tak, že ona ho mala na peniaze a svoje city venovala priateľovi, s ktorým žila. Trávila s priateľom víkendy a on zatiaľ ticho trpel zavretý doma a ani alkohol mu nepomáhal.
Asi po roku ich pravidelných návštev rôznych hotelov ju zamestnal ako svoju asistentku v spoločnosti, kde pracoval. To bola veľká zmena v ich vzťahu. Zrazu boli viac ako osem hodín spolu, chodievali na viacdňové služobné cesty a on sa tešil na každý nový deň s ňou. Raz sa mu podarilo dostať sa z domu na viac dní a spravili si výlet do Paríža. A túžil ju zobrať k moru a byť s ňou nepretržite vo dne aj v noci.
Jej priateľ postupne zistil, že v ich vzťahu to nie je v poriadku a dohodli sa, že ho radšej ukončia. To bol jeden z najšťastnejších dní v jeho živote. Stalo sa to samo. On jej nikdy nič podobné nenavrhoval, lebo na to nemal morálne právo. Nemohol jej byť plnohodnotným partnerom. Ona ale vedela, že každý víkend sa trápi pri predstave, že je s priateľom. Možno aj ona cítila to čo on.
Dnes už jej dávno nedáva stovku za milovanie v hoteli. Prenajal jej byt a pomáha jej s nájomným a každodennými výdavkami. Zaplatil exekúciu a druhú je pripravený zaplatiť tiež. Kúpil jej auto, aby sa mohla ľahšie venovať deťom a robiť im program. Má totiž stále výčitky svedomia, že nie je poruke vždy keď ho potrebujú.
Zaplatil jej skromnú dovolenku v Grécku, kúpil dva počítače, nábytok do bytu a rôzne drobnosti. Ale stále sa hanbí, že nie je a ani nemôže byť jej plnohodnotný partner.
To preto, že sa nechce, lebo ani nemôže, rozvádzať. A aj preto, že je pre ňu starý, aby s ňou začínal nový život.
Na to už nemá čas.
Často je preto smutný.
Ale vždy je šťastný, keď ju má v náručí.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára