štvrtok 6. februára 2014

Učitelia a babysiterky


Učitelia majú nízke platy. Platí to pre vysokoškolských učiteľov, stredoškolských profesorov a aj pre učiteľov na základných školách. Tvoria najväčšiu skupinu štátnych zamestnancov a určite najhoršie platenú. Každý minister školstva sa snaží reformovať školstvo a zlepšiť životnú úroveň učiteľov, aby neutekali do iných profesií, napriek tomu, že ich vysokoškolské vzdelanie predurčuje na učiteľskú profesiu. Žiadnemu ministrovi sa to ale nepodarilo vyriešiť, až teraz mne!
Vymyslel som riešenie, ako učitelia budú najbohatšia sociálna vrstva v spoločnosti. Maximálne druhá, hneď po dobrých podnikateľoch - privatizéroch.
Keď bola naša dcéra malá, tak sme k nej najímali babysiterku, aby sme mohli ísť na návštevu k priateľom, či do kina alebo divadla alebo iné kultúrne podujatie s chladeným čapovaným. Boli to väčšinou študentky, ktorým v tom čase stačil zárobok 150,- Kčs/hod.
Tešili sme sa na obdobie, kedy naša dcéra pôjde do školy a už nebude vyžadovať celodennú starostlivosť. Babysiterku bude robiť učiteľka v triede a my tak budeme mať deň pre seba a svoje povinnosti a záľuby.
Potom už stačí jednoduchá matematika. Ak učiteľ robí vlastne babysiterku, tak je to za dieťa a deň cca 750,- Sk. To počítam čas len od 8:00 do 13:00. Detí je v triede priemerne 30, to je pre učiteľa 22.500,- Sk. V mesiaci je priemerne 21 pracovných dní, čo je 472.500,- mesačne alebo 5,6 mil. ročne.
Pôjdem sa prihlásiť za ministra školstva. Mal som to už dávno urobiť a bolo by po problémoch.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára