utorok 4. februára 2014

Mám rád motorky

Mám rád motorky. Nie tie rýchlostné, na ktorých jazdievajú darcovia orgánov, ale tie pre gentlemanov s veľkým Dž. Mám rád Harleye a choppre.
Pre tých neznalých len tak pre vysvetlenie chopper nie je rezeň ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať, ale motorka na báze Harleya osekaná o všetky zbytočnosti, ktoré nie sú potrebné pre jazdenie. Odtiaľ jej pomenovanie: chop = rez, sek, teda žiadny rezeň.
Ak sa jedná o kategóriu custom chopper, tak táto motorka má aj jedinečné úpravy, ktoré jej výrobca urobil na špeciálne želanie zákazníka. Medzi custom chopper sú kúsky, ktoré sú skutočne viac umelecké sochy ako prostriedok na jazdenie. Sú často predmetom záujmu bohatých zberateľov. Bohatých preto, že ich cena je občas vyššia ako cena sôch, aj keď som zatiaľ ešte nevidel v strede parku umiestnenú motorku na kamennom podstavci. Ešte stále tam častejšie býva socha básnika. Je to asi preto, že motorka je drahšia a niekto by na nej mohol odísť a podstavec nechať prázdny.
Na Harleyoch sa jazdí pomaly, aby jazdec v pohode prechádzal krajinou a mal dosť času si vychutnať všetky jej krásy. Pomaly sa jazdí aj kvôli tomu, aby prostí chodci, postávajúci v úžase, mali dosť času na obzeranie motorky a jazdca, ktorý svojim oblečením býva podobnou atrakciou ako jeho motorka.
Pomaly sa jazdí aj preto, aby pekné dievčatá z chodníka stihli nasadnúť za jazdca a pevne ho objať a zozadu sa k nemu pritúliť. Mnohé to dokážu aj vo vyšších rýchlostiach, ale chce to cvik.
Z tohto dôvodu je praktické aby skupina jazdcov robila časté prestávky na miestach, kde sa nachádza dosť okoloidúcich, ktorí tak so strachom v očiach majú možnosť si z blízka obzrieť všetku tú krásu. Jazdci zásadne jazdia v skupinách, tak pôsobia hrozivejšie. Veľakrát som zažil situácie, keď nás bolo viac ako dvadsať na rôznych Harleyoch a chopproch. Ak sme zastali niekde pred reštauráciou s terasou na ulici, kde nebola ani jedna stolička voľná, tak kým sme prišli ku vchodu všetky stoličky boli prázdne.
A pritom harleyáci sú mierumilovní ľudia, samozrejme dovtedy, kým ich niekto nenaserie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára