štvrtok 6. februára 2014

Už nelyžujem

Zima je konečne minulosťou a dúfam, že zimné obutie auta neuvidím tak skoro. Ani zimné športy ma už nebudú strašiť, tak ako jedného môjho priateľa a jeho manželku. Obaja boli totiž vášniví lyžiari a to sa im aj stalo osudné.
Raz mi rozprávali ako sa to všetko prihodilo.

Bolo to uprostred januára. Zbalil ju vo Véčku na jednej diskotéke, na reči o svojom lyžovaní. Ona sa tiež chválila niečím podobným, tak jej navrhol aby si spolu išli zalyžovať do Álp, lebo tie sú pre Bratislavčanov bližšie ako Tatry. Bola slušné dievča z dobrej rodiny a obyčajne s náhodnou známosťou nevyrážala hneď na zahraničné výlety, ale keďže niekoľko teplých horčičiakov bieleho urobilo svoje a nebolo to pozvanie na noc tak súhlasila.
Ráno, ešte poriadne nevytriezvený z diskotéky pre ňu prišiel svojou novou Zastavou, juhoslávskou mutáciou Fiata. Naložili lyže na záhradku a vyrazili.
V Alpách mrzlo až tak prašťalo, ale oni lyžovali a nedali sa ničím zastaviť. Za súmraku vyrazili na cestu domov, ale to sa k stupňujúcim mrazom pridalo ešte husté sneženie a tak cesta domov trvala dlhšie ako si naplánovali.
Nekvalitné vína z predchádzajúceho večera skombinované s maďarským gulášom pod vlekom urobili svoje a ona začala cítiť, že ak rýchlo nenarazia na toaletu, tak to zle dopadne. Snežilo stále hustejšie a cesta sa šmýkala ako naolejovaná a domov bolo stále ďaleko. Keďže boli v úplnej pustatine, tak mu navrhla, nech zastaví, že to urobí za autom. On bol džentlmen a tak sa postavil pred auto a pozoroval cestu aby mala kľud na svoju činnosť. A bolo to prvé rande, tak chcel tiež zapôsobiť.
Jej sa šmýkala klzká cesta pod nohami, tak sa v podrepe oprela holou zadnou časťou tela o naleštený pochrómovaný nárazník Zastavy aby mala stabilitu.
Keď bolo po všetkom chcela sa zdvihnúť a konečne zakryť svoju nahotu, ale zistila, že sa nemôže ani pohnúť. Zadok jej primrzol na nárazník ako jazyky školákov na zábradlie v Obecnej škole.
Každý pokus o pohyb jej spôsoboval ukrutnú bolesť a tak vedela, že sa bez jeho pomoci nevyslobodí. Bola celá červená od mrazu a hanby. Primrznuté jazyky na zábradlie sa odmrazujú teplou vodou, ale kde tú vziať uprostred pustatiny?
Nakoniec ju zachránil tak, že jej sústredene cikal na holý zadok na primrznuté miesto, kým ju neoslobodil.
Bolo to úspešné prvé rande, ktoré skončilo v šťastnom manželstve.
A keďže ja som už ženatý a ani nechcem dievčatám z dobrých rodín ocikávať zadky, tak už na lyžovačky nechodím.
A našťastie jar je tu!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára