štvrtok 6. februára 2014

X-Files

Rozprávali sme sa s priateľmi o záhadách, nevysvetliteľných javoch a rôznych hrôzostrašných udalostiach, ktoré sa vraj stávajú. Sedeli sme pri pive a zimomriavky na chrbtoch nám dodávali chuť do pitia.
Reč prišla aj na nevysvetliteľné znaky na poliach s pováľaným obilím v exaktných geometrických útvaroch. Karol tvrdil, že sú to otlačky lietajúcich zariadení mimozemských civilizácií. Igora to úplne pobúrilo a tvrdil, že žiadne UFO neexistuje a že sú to len hračky ľudí, ktorí majú zmysel pre humor. Hovoril, že keď bude chcieť tak takých narobí koľko sa nám zachce. Karol sa mu vysmial, vraj aby sa nevyťahoval, že to nedokáže, lebo len kecá a nemá sa k činu.
Ale to nemal hovoriť, lebo Igor je hrdý a nedotklivý typ človeka. Bez slova vstal a odišiel od nášho stola. Až pri východe z krčmy sa otočil a povedal, aby sme si na druhý deň pozreli televízne noviny a zatvoril za sebou dvere.
Igora poznáme už dlhé roky a vieme, že malo kedy sa vyťahuje. Ešte lepšie ho pozná Karol, lebo spoločne podnikajú. Aj vtedy nám dokázal, že to nie je len prázdne vyťahovanie sa, ale zabudol, že už vypil veľa pív. Geometrické tvary sa mu nedarili zďaleka také exaktné ako sa snažil.
Neskôr tvrdil, že náhrada škody na úrode stála za tú zábavu. Málokomu totiž fotografujú autorské dielo z lietadla, aby ho mohli uverejniť v krimisprávach alebo vo farebných časopisoch, hneď ako vzniklo.
A tak dnes s istotou vieme, že tie geometrické otlačky sa vyrobiť nedajú a určite majú mimozemský pôvod.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára