nedeľa 9. februára 2014

O samote

Manželke povedal, že odchádza posedieť s priateľmi pri pive. Nebola to pravda. Potreboval byť sám a nechať myšlienky voľne tiahnuť hlavou. Kráčal nočným mestom a ani nevnímal kade. Čas plynul akoby v inej dimenzii. Nočné chodníky ho ukludňovali a tak sa mlčky usmieval do prázdna. Asfalt sa ešte leskol od nedávneho jarného dažďa. Lampy popri ceste kreslili farebné tiene čudesných tvarov, ktoré sa hrozivo naťahovali za jeho osamelou postavou vždy, keď okolo prešlo auto s rozsvietenými reflektormi.
Vtom ju zbadal. Stála sama opretá o lampu, akoby niekoho čakala. Obzrel sa, ale nevidel nikoho, kto by sem prichádzal. Potom si pomyslel, že možno čaká na taxík a chcel prejsť okolo nej a nepozerať na jej zvodné telo. Vtedy si ho všimla aj ona. Otočila hlavu smerom k nemu a sledovala ho pohľadom. Tváril sa, že ju nevidí a pomaly kráčal k lampe, o ktorú sa opierala. Keď bol len pár metrov od nej, tak sa pomaly otočila, rozopla si lesklé červené sako a roztiahla blúzku pripomínajúcu krajkové pančuchy a ukázala mu svoje veľké prsia. Nehovorila nič, len na neho zasnene pozerala. Spomalil krok a stále kráčal k nej. Nehovorila nič a pozerala mu do očí. Prišiel tesne k nej a vtedy mu ukázala aj oholené ohambie.
Ani on nič nepovedal, len ju chytil za rameno a spoločne nastúpili do taxíka, ktorý privolal.
- Kam ideme? opýtala sa.
- Do baru na drink. odpovedal.
Po tejto krátkej výmene slov obaja zmĺkli a pozerali sa von z auta na svietiace výklady mihajúce sa okolo.
Noc strávil na barovej stoličke. Spoločne pili jeden koňak za druhým a ani na seba neprehovorili. Obaja toho zniesli veľa, lebo mali za sebou poriadny tréning.
Až pri záverečnej sa k nemu otočila a povedala: - Ja už pôjdem, lebo musím. Ráno mám prednášku. Dáš mi niečo?
Bez slova jej podal dvesto euro. Bol spokojný. Nestrávil veľa takých príjemných večerov.
Domov sa vrátil až za svitania. Manželka sa zobudila, keď si k nej líhal do postele a opýtala sa ho kde bol celú noc.
- Bol som s jednou ceckatou kurvou.
Zasmiala sa a povedala: -Nevymýšľaj si, veď na tebe vidím, že ideš z krčmy. Tiež sa usmial a zaspal.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára